Månedens Melodi: Juni 2015

Solvej min sommersang          

Nu ser det endelig ud til at sommeren kommer, så vi snupper en sommersang. Det er en rutineret gut, Peter Vesth, der har skrevet den og han har mange gode sange på samvittigheden. 

Melodien er ret enkel bortset fra en fin detalje, nemlig, at der på første takt i melodien er en ottendedel på 1-slaget. Det giver melodien en god rytme og lethed på 1-slaget, men kan være en udfordring at spille. Du skal 1-og2-3 i takten så øv det langsomt, så kommer det. Figuren kommer mange gange. 

Der er ligeledes en overbinding (løft) i 2. til 3. takt, hvor 3. takts tone kommer på 3og- slaget. Det står på noden. Den kommer også flere gange. 

Bassen er også uden de store problemer. I første linje spiller vi terts A i 2. takt, mol-terts G i 4. takt og slutter med terts C# i sidste takt. 

Vi bruger den ”dynamiske” basgang D - E - F# | 3 - 2 - 3 når vi går til omkvædet  og repeterer det. Til sidst når melodien slutter  bruger vi ”lukkefiguren”  D - A - F# | D med både grundtone og akkord på samme tid til sidst. 

Det var alt for denne gang og vi glæder os til at høre Solvej rundt i den danske sommer. 

God fornøjelse! 

Tom og Jørgen

Musik & Noder

• Gem musikeksempel

• Udskriv denne side

• Noder

Hvis din browser starter musikken når du klikker på "Gem musikeksempel" så klik i stedet med højre musetaste oveni teksten - og vælg "Gem destination som...".